18 Temmuz 2016 Pazartesi

15 Temmuz Darbe Girişiminin Çocuklar Açısından Önemi

Sevgili ziyaretçilerimiz, bildiğiniz gibi 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi ülkemiz için hainler tarafından hazırlanan büyük bir felaket girişimi halkımızın iradesi ve güvenlik güçlerimizin bir bütün olarak hareket etmesi ile etkisiz hale getirilmiştir. Aziz milletimize göstermiş olduğu milli irade hareketinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

Bizlerin burada üzerine düşen asıl vazifelerden birisi de geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza vatan sevdasını, vatan aşını, devletine sadık kalmayı, ideallerini devleti, bayrağı, halkı ve dinini yükseltmek ve muhafaza etmek adına şuur ve inanç sahibi ruh kazandırmak olmalıdır. Bu acılı günümüzü ne yazık ki tüm acıları ile birlikte yararımıza çevirmeye çalışmalıyız.


Sizlere bu konu ile ilgili bir örnek vermek istiyorum. Amerika, zamanında Japonya'nın iki şehrine atom bombası attığında o dönemde Japonya ağır yaralar almıştı. Fakat daha sonra aynı Japonya çocuklarını bu bölgelere getirerek, çocuklarda çalışma hırsı ve vatan sevgisi  kazandırmak amacıyla, eğer çalışmazsanız sizlerde bu hallere düşmeye mahkum kalacaksınız sözleri ile çocuklara çalışma azmi ve vatan sevgisi aşılamaktadır.

Bizler ne yapabiliriz diye soracak olursanız, bizlerde meydanlarda nefer olan aziz milletimizin tüyleri diken diken eden demokrasi direnişlerinin güzel videolarını çocuklarımıza izleterek, çocuklarımızda bir devlet koruma sevgisi, vatan aşkı, tek yürek olma ruhunu kazandırabiliriz. Bu konu belki gözünüzde basit bir hareket gibi görülebilir fakat o küçük canlarda kişiliklerini olumlu yönde etkileyecek, ömürleri boyunca asla unutamayacakları bir duygusal yüklemeyi, vatanlarına karşı sadakat duyguları ve tek bir millet olma duygularını aşılamış olacaksınız.

Unutmayın ki tüm batılı ülkeler kendilerine sadık insanlar yetiştirmek için tüm yatırımlarını çocuklar üzerinde gerçekleştirmektedirler.

15 Temmuz darbe girişimini lehimize çevirebilmek aziz milletimizin ülkemizde acımasızca oynanan oyunlara karşı uyanık kalma hareketi olmalıdır.

Devletimize ve geleceğimizin temellerine sahip çıkalım ki hainler geleceğimize kendi temellerini atmasınlar.

Sağlıcakla kalın...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder